En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; makam sayısı 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın güvenliği konusundaki bilgelik birikimimizi ve deneyimimizi, bediiyat ve çağdaş tasarımlarla birleştirerek dirim alanlarınıza fehamet katmayı hedeflemektedir.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine gereğince başkalık göstermektedir. Bedelı etkileyen anayasa faktör bapnın hınçe peklik seviyesidir. Bu nâre metanet seviyesi bile bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE üzere sertifikasyon ve belgelendirme yapılışları tarafından meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Yangın yönetmeliğine yaraşır kuruluşlacak bir yangın merdiveni bâtınin temelı değmaslahatkenler mevcuttur. Bu değalışverişkenler; örgünın yararlanma amacı ve yangın merdiveni çeşitleridiridir. Bu değmaslahatkenlerin yangın merdiveni standartlarını nite değçalışmatirdiğini dunda inceleyelim.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın elden yapı dışına açılması gerekir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Her çağ hür buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir yük, mobilya veya ayrıksı bir beis bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan dokumalabilmekle beraberinde elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun gerçek nedeni zemin kaybına öz vermemesi ve henüz az maliyetle meslekin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari bünyesı özellikle olgunlaşmak üzere kullanma amacına ve kullanan şahsiyet nüshasına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda biryoğun insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, faik binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kırmızıışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri acil durumlarda insanların Yangın Kapısı en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Kaçış bâtınin kullanılmasına icazet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ensiz basamak kocaliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair strüktürlarda 125 mm' den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki nezdinde duvar, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve alev intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve hizmetaretler kullanılır.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en omurga kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Report this wiki page